8
LOK
14.00
KuPS Akatemia Miehet, Miesten Kakkonen

RoPS - KuPS Akatemia   2 - 0

Rovaniemi, Keskuskenttä TN

KuPS Akatemia runkosarjan päätöskierrokselle RoPSn vieraaksi!!

Akatemien miesten joukkue tekee viikonloppuna kauden pisimmän vieraspelireissun matkustaessaan RoPSn vieraaksi Rovaniemelle. Lassen Ajokoulutuksen bussi starttaa reissulle lauantaina A-junioreiden päätöskierroksen pelin jälkeen, josta mukaan tulee muutama pelaaja. Joukkue majoittuu yön Oulussa jatkaen siitä sitten Rovaniemelle sunnuntaina. Lauantaina Kakkosessa A- ja B-lohkot tulevat kokonaisuudessaan päätökseensä, C-lohkossa pelataan kahden ottelun verran. C-lohkossa mielenkiinto kohdistuu Kuopion Elon säilymistaisteluun Kakkosessa lohkokärki OLSa vastaan. OLS taistelee itse samalla lohkon ykköspaikasta, joskin joukkueelle saattaisi riittää tasapelikin varmistamaan 1. sijan. Samainen tasapelipiste voisi pitää Elonkin sarjassa, jahka Futura ei omassa pelissään nipistä pistettä PEPOlta. Pisteittä jääminen Elon kohdalla tietäisi putoamista, ainakin tällä hetkellä sarjaporrasta alemmas.

A- ja B-lohkojen joukkueista tuleekin sitten sunnuntain RoPSn ja KuPS/Akatemian vastustajat tuleville karsintapeleille Ykköseen. Kyseisten kahden lohkon joukkueiden sijoitukset ovat vielä niin iloisesti sekaisin, että on turhaa spekuloida vastustajaa. Pelit pelataan suurella todennäköisyydellä 14 ja 21.10, paitsi jos Kuopiossa pelataan ensimmäisenä viikonloppuna, niin tuolloin pelipäivänä lienee 15.10, sillä Keskuskentällä pelataan kahden naisten ottelun verran 14.10.

Sunnuntaina RoPSn ja Akatemian pelissä mitellään pisteiden lisäksi sarjasijoituksesta, joka on joukkueilla 3. tai 4. Peliin lähdettäessä kuopiolaisten pistesaldo näyttää 37 ja rovaniemeläisten 36. Kevätkierroksen pelissä pisteet tasattiin 1-1 lukemin, jolloin maalinteossa onnistuivat Akatemian Sonosi Daldum ja RoPSlta Tomas Varhi. Varhi on kunnostautunut RoPSn parhaana maalintekijänä 13 osumallaan ja miehen kanssa Akatemia oli vaikeuksissa kevätkierroksen pelissäkin. 5 maalin tekijöitä RoPSlta ovat Kimi Isometsä, sekä Antoine Lemarie, 4 maalin miehinä Tatu Lakela ja Aapo Savolainen. RoPSn kokoonpano koostuu nuorista ja näyttämisenhaluisista suomalaisista, joiden lisukkeena on kokeneempi kaksikko Samuel Olabisi (Nigeria), sekä Lemaire (Ranska). Kuuden edellisen pelin saldona RoPSlla on 4 voittoa (3-1 OTP, 4-0 JBK, 3-2 Elo, 1-0 Hercules), sekä 2 tappiota (0-2 ViFK, 2-5 OLS).

Akatemian joukkue on valmistautunut Rovaniemen reissulle hyvin. Joukkueella on alla varsin mukava harjoitusviikko ja valmistautuminen loppukauden kolmeen peliin on sujunut suunnitellusti. Mikael Pulkkinen fyysisestä valmennuksesta antaa pelaajilleen positiivista palautetta; "Meillä on kyllä hienoja kavereita porukassa. Pelaajamme ymmärtävät, että sillä erityisesti on merkitystä, miten he käyttävät aikaansa harjoitusten ulkopuolella. Lepo, palautuminen, oheistreenit ja ravinto. Alamme olla oikealla tiellä, joka sitten mahdollistaa kehittymisen pelikentilläkin. Aivan loistavaa, että pystymme tekemään pitkän reissun yöpymisen kautta, sillä antaahan sellainen meille fyysisesti, sekä tietenkin henkisesti ison buustauksen. Toimistomme tekee uskomattoman hienoa duunia ja yhteistyökumppanit mahdollistavat tällaisen toiminnan, isot kiitokset siihen suuntaan! Kolmisen viikkoa on tätä pelikautta jäljellä ja energia riittää varmasti jokaiselle puristaa vielä hiukan. Nämä ovat kuitenkin upeita kokemuksia ja paikkoja päästä näyttämään osaamistaan. RoPS on pelaava joukkue, joten varmasti on hyvätasoinen matsi tiedossa. Toivottavasti yleisöäkin löytää hyvin paikan päälle."

Akatemian syyskuu on ollut tuloksellisesti haastava. Joukkueen pelaajistoa on koeteltu kolmessa eri joukkueessa, mutta nyt B-junioreiden sarjan päätyttyä viikko sitten, sekä kuluvana viikonloppuna päättyvä A-junioreiden sarja vapauttaa pelaajia Akatemian käyttöön. Kuuden edellisen pelin saldona joukkueella on ollut 2 voittoa (2-0 TP-47, 3-0 OLS), sekä 4 tappiota (1-2 FCV, 0-5 GBK, 1-2 OTP, 0-2 ViFK). Kokonaisuutena Akatemian pelikausi on kuitenkin ollut todella hyvä ja pitkälti sama runkopelaajisto on pelannut läpi kauden. Joukkue varmisti hyvissä ajoin karsintapelinsä, eikä bensa enää riittänyt taisteluun Ykkösliigan karsintapaikasta, sillä OLS ja FCV olivat läpi kauden todella vahva kaksikko.

Jatkokarsintapelipäivät ja -parit selviävät MA 9.10, niistä lisää tuolloin!!!

Futis on parasta paikan päällä, BANZAI!!!

Akatemiajoukkueiden matkassa mukana;


Tilastot
RoPS

2 - 0

(1-0)
44'MaaliIlola Lukas
53'MaaliRuotsalainen Pekka

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai