8
LOK
14.00
KuPS Akatemia Miehet, Miesten Kakkonen

RoPS - KuPS Akatemia   2 - 0

Rovaniemi, Keskuskenttä TN

Akatemian runkosarja päätökseen!!

Akatemian miesten joukkueen runkosarja Kakkosen C-lohkossa toi lopulta 4. sijan. Lohkon voiton ja paikan Ykkösliigan karsintoihin vei OLS 45 pisteellään. Sijoille 2-5 tulleet FCV, RoPS, KuPS/Akatemia ja ViFK jatkavat pelejään Ykkösen kaksi-osaisissa karsinnoissa A- ja B-lohkojen joukkueita vastaan. Akatemian vastustaja selviää MA 9.10 suoritettavassa arvonnassa ja tällöin myös sovitaan pelipäivät, jotka lienevät 14/15.10 ja 21.10. Mikäli vastustajalla on maajoukkuepelaajia, niin varapelipäivä on 28.10.

Rovaniemen peli alkoi tuntia alkuperäisestä aikataulusta myöhässä, koska talvi oli jo saapunut Rovaniemelle. Kentän pinnan peitti lumikerros, jota sitten kotijoukkueen talkoolaiset saivat kolattua varsin ripeästi pois, joten peli pääsi alkamaan varsin pian, tunti alkuperäisestä aikataulusta myöhässä.

Ottelu kulki pitkälti edellisten pelien sapluunaa, jossa Akatemia pysyi hyvin pelissä mukana. Kentällä nähtiinkin kaksi pelaavaa ja nuorta suomalaista joukkuetta, joiden pelaajistolla on kykyjä pelata tulevaisuudessa monta sarjaporrasta ylempänäkin. Kotijoukkue iski klassisen "pukukoppimaalin" juuri ennen puoliaikaa, jolloin Lukas Ikola pääsi tyrkkäämään pallon verkon perukoille kulmapotkun jälkitilanteessa, 1-0 44 min. Näissä lukemissa puoliajalle.

Toiselle jaksolle vieraat kierrättivät joukkuettaan laajalla rintamalla, joka toikin virkeitä jalkoja kentälle. Kuitenkaan tasoitukseen saakka taito ja onni ei tänään riittänyt, vaan maalisarake jäi ammottamaan tyhjyyttään. Sen sijaan RoPSn Paavo Ruotsalainen käytti hyväkseen oman tilaisuutensa ja toimitti palloa Miilo Pitkäsen vartioimaan maaliin, 2-0 53 min. Näihin lukemiin lopulta päädyttiin ja RoPS ohitti sarjataulukossa kuopiolaiset ollen C-lohkon 3. Akatemiassa debyyttipeliä pääsi pelaamaan jälleen kaksi uutta pelaajaa, kun 2006 syntyneet Eeli Kärkkäinen kellotti 90 min ja Joona Sammalvuo 30 min. Joukkueen pelaajisto on ollut läpi kauden varsin laaja ja kentällä käyneitä pelaajia on kertynyt yli 40 kpl, joista vain muutama on aikuispelaaja.

Severi Vielma oli tyytyväinen joukkueensa runkosarjaan; "Olemme huhkineet todella pitkän sarjan, sillä moni pelaajistamme on jaksanut uurastaa myös B- ja A-junioreiden pelejä. Monella pelaajalla pelitahti on ollut läpi kauden peli/viikko, joten ymmärrettävästi tossu ei kulje aivan joka pelissä yhtä terävästi kuin voisi mennäkin. Olemme pyrkineet tasaamaan peliaikoja ihan lopputulosten kustannuksellakin, sillä meidän on katsottava pelejä tulosten taakse. Kakknen oli valta-osalle pelaajistamme kuluvalla kaudella ensimmäisen iso harppaus "oikeisiin peleihin", joka sittemmin näkyi tulostaululla. Pelillisesti pärjäsimme oikein hyvin, mutta sitten molemmissa bokseissa pelaamisessa on rutkasti kehitettävää, joka takuuvarmasti paranee ensi talven aikana. Meillä on karsintapeleissä voitettavaa, sillä meillä ei ole tulospaineita nousta ylöspäin. Tottakai voittamaan noita pelejä lähdemme, mutta meille se ei ole elämän ja kuoleman kysymys, pelaammeko ensi kaudella Kakkosta vai Ykköstä. Tiedossa on kovia pelejä kaikesta huolimatta. Nyt loppukaudella puhti alkoi osalla loppumaan ja se näkyi sittemmin pistesarakkeessammekin. Toki, se oli myös herättävää huomata, miten emme pärjää noissa peleissä edes neljäsosavaloilla pelattaessa, vaan kyllä meidän pitää olla 100 % pelissä läsnä, jos haluamme voittaa."

Akatemian runkosarjan saldona oli; 22 ottelua / 11 voittoa / 4 tasapeliä / 7 tappiota / maalisuhde 33-27 / 37 pistettä.

Pelit jatkuvat kahden ottelun verran, siitä tiedotetta 9.10!!!

Keltamustaa syksyä, BANZAI!!!

RoPS; Otto Märsylä, Topias Dementjeff, Lukas Ilola, Alex Tolra, Antoine Lemaire, Tatu Lakela(68 min Valtteri Viiri), Riku-Veli Niska, Weeti Wimmer(46 min Juuso Polvi), Kimi Isometsä(80 min Lassi Eronen), Mikke Kiljunen(68 min Roope Sankari), Aapo Savolainen(46 min Pekka Ruotsalainen(v)).

Vaihdossa; Tino Korhonen, Joel Niska.

KuPS/Akatemia; Miilo Pitkänen, Samu Koistinen(59 min Elias Kolehmainen), Eemil Räsänen(v)(67 min Tuukka Partanen), Tatu Hukkanen, Paulus Tuomainen, Matias Siltanen, Joni Kivijärvi, Niko Kivijärvi(v)(59 min Zakaria Osman), Lenni Paasisalo(59 min Joona Sammalvuo(v)), Eeli Kärkkäinen, Saif Joseph(v)(76 min Myan Doot).

Vaihdossa; Juho Saarelainen, Nooa Mielonen.

RoPS - KuPS/Akatemia 2-0, (1-0).

44 min 1-0 Lukas Ilola

53 min 2-0 Pekka Ruotsalainen


Akatemia joukkueiden mukana tukemassa

Tilastot
RoPS

2 - 0

(1-0)
44'MaaliIlola Lukas
53'MaaliRuotsalainen Pekka

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai